Snímač CO2 pro micro:bit IDC

1,479.001,499.00

Chtěli jste si vždycky vytvořit měřič kvality vzduchu v místnosti, který vám bude sám hlásit, kdy pro vás nebude zdravé být v místnosti? Tak to potřebujete snímač CO2 pro micro:bit IDC. Tento snímač vám bude dokonale měřit množství CO2, vlhkost nebo teplotu místnosti. Tento snímač lze připojit jednoduše k univerzálnímu přípravku pomocí IDC kabelu.

 

Skladové číslo: p000063

Popis produktu: Snímač CO2 pro micro:bit IDC

Potřebujete měřit množství CO2 u vás ve třídě nebo doma? Tak to pro vás máme snímač CO2 pro micro:bit IDC, který lze jednoduše připojit za pomocí IDC kabelu k univerzálnímu přípravku OMG Robotics. Tento snímač je jednoduchý na připojení za pomocí IDC kabelu, který je dodávány přímo k senzoru. Tento modul může sloužit pro mnoho projektu, jako je například systém automatického větrání nebo jako signalizace vydýchaného vzduchu v místnosti.

Funkce snímače:

Senzor CO2 detekuje množství energie, které je absorbováno molekulami CO2. Při pulzování infračerveného zářiče molekuly CO2 periodicky absorbují infračervené světlo. To způsobuje další molekulární vibrace, které mají za následek tlakovou vlnu uvnitř měřicí komory. Čím vyšší je koncentrace CO2, tím více světla je absorbováno a tím větší je amplituda této akustické vlny. To měří snímač uvnitř plynové komory, ze kterého lze následně vypočítat koncentraci CO2. Výstupní signál snímače následně vyhodnotí a zobrazí micro:bit. Snímač se dá připojit k jakékoliv naší elektronice jako jsou například rozšiřující desky MB1 / MB2 nebo k univerzálnímu přípravku.

Programování tohoto senzoru je velmi jednoduché, ale pokud potřebujete poradit, tak se můžete podívat do návodu práce s CO2 snímačem. Programování probíhá v prostředí  Make code, kde můžete volit mezi programováním v bločcích nebo přímo za pomocí různých programovacích jazyků.

Specifikace:

  • Napájení: 3 – 5 V
  • Rozsah měření: 400-5000 str./min
  • Provozní teplota: -10℃ – 60℃
  • Provozní vlhkost: 0 – 95 %
  • Životnost: 10 let
  •  Měřené veličiny: CO2, teplota a vlhkost

Poznámka:

  • Tento výrobek netvoří samostatný funkční celek a může vyžadovat odbornou montáž.
  • Fotografie výrobků odpovídají reálnému produktu, ale ve výjimečných případech se může lišit, například v barevném provedení.
  • Příklady využití najdete v sekci projekty.