Ping-pong pro micro:bit

Hra Ping Pong pro micro:bit přináší klasický koncept stolního tenisu do digitální podoby. Hráč ovládá posuvnou desku pomocí joysticku, která slouží k odrážení míčku zpět do hrací plochy. Cílem je udržet míček ve hře co nejdéle a získat co nejvíce bodů. Každým odražením získáváte jeden bod, zároveň se tím však zvyšuje rychlost míčku. Jak dlouho dokážete zůstat ve hře?

Informace

Ovládání

Pro ovládání těchto miniher budete potřebovat Joystick, který lze jednoduše připojit k OMG Robotics rozšíření MB2 a slouží k ovládání samotné hry. Deska se posouvá pouze v horizontálním směru, tedy vlevo nebo vpravo a ovládá se jen pomocí joysticku, ale nic nebrání vaší kreativitě, kde si můžete naprogramovat další funkce pro tlačítka.

Hrací plocha

Spodní řádek displeje micro:bitu náleží posuvné desce. Pokud se zde dostane míček, hra končí. Ostatní hrany hrací plochy jsou neprostupné a míček se o ně odráží. Tudíž musíte za pomoci joysticku posouvat destičku na spodní straně, tak aby se míček od destičky odrážel. 

Cíl hry

Cílem této hry je nasbírání co nejvíce odrazů neboli bodů. Tak co, Jak dlouho dokážete vydržet ve hře?

ping pong pro micro:bit

Potřebné komponenty

Micro:bit

Rozšíření OMG Robotics MB2

Joystick

Baterie (volitelné)

Program

Program pro tuto minu hru najdete pod odkazem, ale tím to nekončí. Vyzkoušejte si hru tím, že jí místo joysticku budete ovládat tlačítky na joysticku.

Pokud jste zdatnější programátor a věříte si, tak můžete zkusit zvětšit posuvnou plošinku na 3 místa. 

V případe zájmu o podkladové materiály nebo pokud budete mít jakékoliv otázky, tak nás můžete kontaktovat na emailu:

info@omgrobotics.com